Gezonde School

CBS De Wegwijzer (en brede school Futura) gaan voor Gezonde school!

Op de 1e schooldag 2016-2017 wordt het startsignaal gegeven van 'Futura voor Kraanwater. 'Het Overstapplan Kraanwater is goedgekeurd en daarom krijgen alle kinderen een bidon uitgereikt.
Zie verder:

Overstapplan water

Schoolgezondheidsplan 2016-2019

Tijdens de avond4daagse van 2016 is de kick-off geweest van Weststellingwerf als JOGG gemeente. (Jongeren Op Gezond Gewicht). Wolvega doet daar actief aan mee. Het streven is: meer scholen met het vignet Gezonde School. CBS De Wegwijzer was in 2009 al pilotschool en heeft dat weer actief opgepakt. Zo waren er in 2015-2016 al een aantal activiteiten zoals extra activiteiten m.b.t. Sport en Bewegen met hulp van de buurtsportcoach Freek Molenkamp. En was er een project Voeding met o.a. Mama Mascha's Foodtruck. Zie onderstaand bericht:

Op maandag 22 februari hebben alle kinderen een workshop gevolgd over ‘gezonde traktaties’. De meeste kinderen weten het wel: gezond eten daar zitten vitamines in en daar word je niet dik van.
Ook De Wegwijzer wil graag een ‘Gezonde School’ zijn. Dat kan op verschillende manieren en één daarvan is een beleid m.b.t. gezonde voeding en bewegen. E.e.a. is en wordt ook besproken met de MR & OR. Deze workshop was alvast een eerste aanzet om hiervoor aandacht te vragen. De kinderen hebben als aandenken een schortje gekregen en een boekje met tips voor gezonde voeding en bewegen. Deze actie wordt gesubsidieerd door de gemeente Weststellingwerf en De Friesland Zorgverzekeraar.