Voor het eerst naar groep 1

Wat gebeurt er allemaal in groep 1 ?
Even een paar aandachtspunten op een rijtje:

• Kinderen die nieuw bij ons op school komen in groep 1 en krijgen les van juf Vroukje.Op vrijdag zijn de kleuters vrij.

• Wennen: Een maand voordat uw kind 4 jaar wordt, is er overleg geweest welke dagen het kind mag komen wennen. Hij/zij mag vast een dagdeel meedoen met het programma op school.

• Schooltijden: ’s Morgens gaat de bel om 8.25 uur. Om 8.30 uur beginnen de lessen. Ouders hebben dan al afscheid genomen van hun kind. Verder volgen de kleuters net als de andere groepen het continurooster.

• Fruit en drinken: De kinderen nemen op de ochtend fruit en drinken mee. Bij binnenkomst zetten de kinderen het drinken op het aanrecht en leggen hun tas en fruit in de daarvoor bestemde bak.

• Gymschoenen: Het is de bedoeling dat de kinderen zelf gymschoenen meenemen naar school. De gymschoenen blijven op school, zodat er de mogelijkheid is om ze iedere dag te gebruiken. Het is wel handig om de naam van uw kind in de schoen te schrijven. Bij slecht weer gebruiken we ons speellokaal.

• Zending: Elke maandagmorgen is er een mogelijkheid een muntstuk(ken) in een spaarvarken te gooien. Ieder jaar kiezen we hiervoor een ander project.

• Boekenpret: Om kinderen het plezier van boeken te laten ervaren, doen wij mee aan “Boekenpret.” Dit project wordt verzorgd door de school. Een aantal ouders begeleiden dit en zorgen ervoor dat ook de boekenvoorraad regelmatig wordt ververst. Uw kind mag zelf  (onder toezicht) op maandagochtend een nieuw boekje uit te kiezen, die een week mee naar huis gaat. U kunt dan samen met uw kind het boek bekijken en voorlezen. Ieder kind heeft een eigen boekentas. Op maandag worden de boekjes weer mee naar school genomen en geruild.

• Website: Op onze website zult u regelmatig foto's zien van de verschillende activiteiten die wij op school doen, met alle groepen. Klik op de website en zie of uw kind er ook bij op staat.

• Speelgoeddag: De kinderen mogen op maandagochtend een speelgoedje meenemen naar school. Ze mogen dan een deel van de morgen even met hun eigen speelgoed spelen of met dat van een klasgenootje. Ook worden er wel eens spulletjes te leen gevraagd voor de thematafel, met die spulletjes wordt niet gespeeld.

• Jarig: Als een kind jarig is, mag hij of zij zijn klasgenootjes en in de pauze de meesters en juffen trakteren. Een gezonde traktatie wordt gewaardeerd. Uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes liever niet uitdelen in de klas. Dat is sneu voor de kinderen die niet uitgenodigd worden. Voor jarige familieleden kan wat gemaakt worden, mits dit ruim van te voren bij de juf aangegeven is.

• Luizencontrole: Regelmatig worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis, meestal na een vakantie. Zo zijn we preventief bezig en kunnen we explosies voorkomen. Mochten er luizen of neten bij uw kind gevonden worden dan krijgt u daar z.s.m. bericht van.

• Vragen? Zijn er nog zaken onduidelijk? Neemt u dan gerust even contact op met de groepsleerkracht of met de directrice van de school, Freerk Elzinga, tel. 0561-614688

Wij wensen uw kind een fijne tijd bij ons op  “CBS De Wegwijzer”